Met de installatie van zonnepanelen wilt u uiteraard het maximale rendement. De SolarEdge installatie zorgt ervoor dat u het maximale rendement uit de zonepanelen haalt. Zonnepanelen die over een SolarEdge installatie beschikken halen aanzienlijk meer rendement uit de zonnepanelen dan panelen die over een stringomvormer beschikken.

Dat komt omdat de ‘Power-Optimizers’ van SolarEdge zich focussen op de systeemprestatie op module niveau. Daarnaast is het grote verschil met de stringomvormers dat er als het ware een klein kastje per module toegevoegd wordt. Dit kleine kastje zorgt ervoor dat schaduwval op één van de zonnepanelen niet leidt tot een algemene daling van het rendement.

De focus wordt op afzonderlijke modules gelegd en hierdoor ontstaat er geen negatieve invloed van de zwakkere modules. Mooi aan de SolarEdge installatie is dat alle zonnepanelen afzonderlijk af te lezen zijn.

Onderstaande afbeeldingen geven het verschil en de voordelen weer van een SolarEdge installatie ten opzichte van een stringomvormer.

Aangelegde SolarEdge installaties

De afgelopen periode hebben wij diverse SolarEdge installaties geïnstalleerd. Zowel op schuine als platte daken.

Aflezen zonnepanelen op de app

Onderstaande foto’s geven een impressie hoe de zonnepanelen afgelezen kunnen worden op de app. Zoals te zien is kan bij een SolarEdge installatie elke paneel afzonderlijk worden afgelezen. Mocht er ooit een paneel niet meer functioneren dan is dit direct via de app af te lezen. Een groot voordeel dus.

Duurzame oplossing

Ook geïnteresseerd in een duurzame oplossing? Neem gerust eens contact met ons op.

Voordelen SolarEdge installatie

Je zou ook interesse kunnen hebben in