Henk Rensing Installatietechniek is een erkende airco specialist. Wij hebben veel ervaring met het aanleggen van airco- en koeltechnische installaties. Onze medewerkers zijn hier ook voor gecertificeerd. Henk Rensing Installatietechniek heeft gemerkt dat onderhoud aan airco’s nog wel eens vergeten wordt. Zo treffen wij bijvoorbeeld hele vieze filters aan.

Waarom airco-onderhoud?

Het is belangrijk dat uw airconditioning periodiek gecontroleerd wordt. Henk Rensing Installatietechniek adviseert particulieren om minimaal 1x per 2 jaar de airconditioning te laten controleren en onderhouden. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het gebruik van de airco. Maakt u veel gebruik van de airco dan is het raadzaam om het onderhoud 1x per jaar uit te laten voeren. Bedrijven zijn vaak verplicht om minimaal 1x per jaar onderhoud aan de airco’s uit te laten voeren.

  • Periodiek airco onderhoud voorkomt problemen en storingen
  • Airco onderhoud zorgt ervoor dat uw airco zo efficiënt mogelijk blijft werken
  • De airco’s blijven in optimale en schone staat

Onderhoud aan uw airco

Henk Rensing Installatietechniek voert het onderhoud aan uw airco volgens de officiële opgestelde regels uit. Wij zijn een erkend specialist en vinden veiligheid erg belangrijk. Tijdens onderhoud aan uw airco voeren wij o.a. de volgende handelingen uit:

  • Werkt de airco nog naar behoren?
  • Wij checken de verschillende instellingen en programmeringen
  • Wij controleren de filters en koelmiddelen
  • Wij reinigen de filters, lekbak en verdamper
  • Controleren van de koelleidingen
  • Controle van de buiten-unit
  • Meten van het stroomverbruik van de airco

Gebreken aan uw airco geconstateerd

Wanneer er tijdens het onderhoud aan uw airco gebreken zijn geconstateerd, dan worden deze allereerst met u besproken. Vaak kunnen wij deze gebreken meteen voor u herstellen. Mochten de gebreken kostentechnisch te groot zijn, dan kunnen wij uiteraard ook prijs opmaken voor een nieuwe airco. Dit alles wordt met u besproken.

Gevolgen slecht onderhoud airco

Slecht onderhouden airco’s kunnen gezondheidsklachten veroorzaken. Zo kunnen er bijvoorbeeld bacteriën en schimmels ontstaan wanneer de airco niet periodiek wordt onderhouden. Wanneer de airco slecht wordt onderhouden kan dit leiden tot verkoudheid, keelpijn, tranende ogen. Daarnaast kan het een grieperig gevoel opleveren. Deze gezondheidsklachten komen meestal voort uit het feit dat de lekbak of filters niet goed gereinigd zijn.

Particulier en zakelijk

Henk Rensing Installatietechniek voert airco-onderhoud uit voor zowel de particuliere als de zakelijke sector. Het is belangrijk dat de airconditioning in uw bedrijfspand optimaal werkt, dit is erg bevorderlijk voor het klimaat van uw bedrijfspand. Daarnaast zien wij vaak dat bedrijven airconditioning in hun serverruimte geplaatst hebben. Onderhoud is dan erg belangrijk. Voor een aangenaam leefklimaat is airconditioning-onderhoud in uw woning natuurlijk ook erg belangrijk. 

Onderhoud airco plannen

Wilt u graag uw airco onderhouden door een erkende specialist? Henk Rensing Installatietechniek is een erkende specialist op het gebied van airco’s. Bij ons kunt u terecht voor onderhoud aan uw airco. U kunt bij ons ook een onderhoudscontract afsluiten, zo weet u zeker dat uw airco op tijd wordt gecontroleerd. Neem contact met ons op en vul onderstaand formulier in! 

Airco specialist Achterhoek en omgeving

Henk Rensing Installatietechniek is dé airco specialist in de Achterhoek. Wij verzorgen het gehele traject. Van installatie tot aan in bedrijf stellen en onderhoud aan de airco. Bij ons bent u aan het juiste adres!