Loodgieter

Loodgieterswerk, wat betekent dit nou eigenlijk? Het begrip loodgieterswerk is alom bekend maar niet iedereen weet wat het inhoud. Of het nu gaat om een lekkende keukenkraan, de aanleg of aanpassing van het riool, dit behoort allemaal tot het begrip loodgieter. Bent u van plan om uw badkamer te verbouwen, nieuwe keuken te plaatsen of gewoon het hele huis te verbouwen? Dan kunt u niet om een loodgieter heen.

Sanitair

Henk Rensing Installatietechniek levert in samenwerking met diverse bouwbedrijven complete badkamers. Daarnaast werken wij samen met diverse groothandels waar u uw droombadkamer kunt uitzoeken. Uw gewenste badkamer wordt door ons gerealiseerd.

Centraal stofzuigsysteem

Een centraal stofzuigsysteem in uw woning of bedrijfspand is erg handig en kent vele voordelen. Het werkt sneller, gemiddeld heeft u een tijdwinst van 30%, en daarnaast kunt u schoner werken door de toepassing van zware turbinemotoren. De voordelen van het centrale stofzuigsysteem voor uw woning of bedrijfspand op een rijtje:

  • Comfort: U draagt alleen maar een lichte stofzuigslang. U hoeft geen stofzuiger meer te duwen, trekken of te dragen. Zo worden beschadigingen aan drempels, deuren en meubilair voorkomen. Kortom, stofzuigen wordt makkelijker voor u!
  • Stil: Het systeem is erg stil, wanneer u aan het stofzuigen bent maakt het weinig lawaai. De motorunit wordt namelijk buiten het woongedeelte geplaatst. Daarnaast zijn onaangename geuren verleden tijd.
  • Milieu: Het centrale stofzuigsysteem bespaart 30% aan tijd en energie. Ook zorgt het voor een gezond binnenklimaat.
  • Duurzaam: Een centraal stofzuigsysteem is een eenmalige investering, zo bespaart u op de aanschaf van vele stofzuigers.
  • Gezondheid: In tegenstelling tot een gewone stofzuiger worden de bacteriën en huismijt uit de leefruimte verwijdert. Er komen dus geen bacteriën of fijnstof in uw longen terecht. Voor astmapatiënten is dit ook erg prettig. 

Waterleidingen

Voor het installeren van een complete waterleidinginstallatie kunt u bij ons terecht. Dit voor zowel de particuliere als de zakelijke sector. Wij verzorgen de gehele installatie, van het ontwerp tot aan de montage en het onderhoud. Dit alles natuurlijk volgens de laatst geldende voorschriften.

Ook in het realiseren van legionella-veilige warmwaterinstallaties met een groot tapwatercomfort hebben wij de benodigde ervaring. Dit hebben wij gerealiseerd voor bijvoorbeeld luxe woonhuizen, restaurants, campings en sportaccommodaties. Tevens kunt u bij ons terecht voor het leveren, monteren en onderhouden van warmwatertoestellen en onthardingsinstallaties.

Gasleidingen

De overheid wil het gebruik van gas reduceren en hierdoor wordt het gebruik van gas steeds minder populair. Zo krijgen nieuwe huizen tegenwoordig geen standaard gasaansluiting meer. Er zijn echter nog genoeg bestaande woningen en bedrijfspanden uitgerust met gas. Voor het installeren en aanpassen van gasinstallaties bent u bij Henk Rensing Installatietechniek aan het juiste adres. Ook voor grote gasinstallaties. Onze gecertificeerde monteurs zorgen voor een veilige aanleg maar ook dat uw huidige installatie veilig blijft werken. Onderhoud is hierbij erg belangrijk.

Riolering

De riolering in uw huis moet goed werken en uiteraard waterdicht zijn. Daarvoor heeft u een specialist nodig, die vakwerk aflevert. Voor het aanleggen, repareren of renoveren van binnen- en buitenrioleringen kunt u bij ons terecht.

Dakgoten en zinkwerk

Ook voor de renovatie, reparatie of vernieuwing van uw dakgoten kunt u bij ons terecht. Niets is bijvoorbeeld vervelender dan lekkende dakgoten. Henk Rensing Installatietechniek levert het complete plaatje en heeft de specialiteit om zinkwerk in eigen beheer te maken voor u. Wij beschikken namelijk over de juiste materialen en machines om desgewenst al uw zinkwerk op maat te fabriceren.

Dakdekken

Door de jaren heen heeft Henk Rensing Installatietechniek grote oppervlaktes bedekt met de nieuwste technieken. Van bedrijfspanden tot aan kleine garages van particuliere woningen. Een dak moet uiteraard waterdicht zijn en het gebouw beschermen tegen alle weersinvloeden. Daarnaast moet het dak ook passen en aansluiten bij uw woning of bedrijfspand. Naast de standaard dakbedekking werken wij ook met EPDM dakbedekking. De kenmerken van EPDM zijn o.a. zijn hoge elasticiteit en daardoor flexibele verwerking, waterdicht, lange levensduur en kan zonder brander verwerkt worden. Daarnaast is het veel milieuvriendelijker. 

Lekkage dak

Mocht u lekkage aan uw dak hebben of is uw dak gewoon aan vervanging toe? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij zullen de situatie ter plaatse komen bekijken om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen, op basis van uw wensen en onze kennis.