Zit jij graag in de kou? Douche jij graag constant met koud water? We beseffen het niet, maar eigenlijk gaat iedereen er vanuit dat onze cv-ketel naar behoren werkt. Dat men altijd warm kan douchen en dat de verwarming altijd op de juiste manier functioneert. Zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. Een cv-ketel heeft net als veel andere apparaten in het dagelijkse leven onderhoud nodig. Onderhoud aan uw cv-ketel is erg belangrijk. Wij leggen u graag uit waarom onderhoud aan uw cv-ketel zo belangrijk is. Wij noemen het ook wel de APK, maar dan voor cv-ketels!

Waarom onderhoud cv-ketel?

Bij Henk Rensing Installatietechniek bent u aan het juiste adres voor het onderhoud aan uw cv-ketel. Wij leggen u graag uit waarom onderhoud aan uw cv-ketel zo belangrijk is.

Levensduur van de cv-ketel

Periodiek onderhoud aan uw cv-ketel zorgt ervoor dat uw cv-ketel langer meegaat. Alle onderdelen worden namelijk gecontroleerd en de cv-ketel wordt op de juiste manier schoongemaakt.

Voorkomt storingen en dus geld

Wanneer u de cv-ketel periodiek laat onderhouden worden storingen voorkomen. Uiteindelijk bespaart u ook geld omdat kleine storingen geen grote storingen worden. Een van onze erkende monteurs kan eventueel een onderdeel op tijd vervangen zodat erger voorkomen wordt.

Kosten

Goed onderhoud scheelt u aanzienlijk in de kosten. Onderdelen gaan namelijk langer mee wanneer de ketel goed onderhouden wordt.

Energie besparen

Het is bewezen dat wanneer een cv-ketel goed onderhouden wordt dit aanzienlijk scheelt op de energierekening. Een (goed) onderhouden cv-ketel is namelijk tot wel 10% energiezuiniger. Dit scheelt u uiteindelijk ook weer in de kosten. Wel zo fijn.

Milieuvriendelijk

Hopelijk bent u al overtuigd van de voordelen van goed onderhoud aan uw cv-ketel. Naast de kosten die bespaard worden, is het ook nog eens goed voor het milieu. Een goed onderhouden cv-ketel stoot namelijk minder CO2 uit en zorgt voor een betere verbranding van het gas. Dit alles is uiteraard beter voor het milieu.

Veiligheid

Veiligheid. Wel zo belangrijk, zo niet het belangrijkste. Een goed onderhouden cv-ketel zorgt ervoor dat de brandveiligheid van uw installatie verhoogd wordt. Daarnaast daalt de kans op lekkage van de sluipmoordenaar koolmonoxide.

Controleer mijn CV-ketel

Henk Rensing Installatietechniek uit Bredevoort is OK-CV erkend. Dat wil zeggen dat wij in staat zijn om alle denkbare cv-installaties volgens de kwaliteitseisen te controleren. Wij adviseren dan ook om uw cv-ketel altijd door een erkende specialist te laten controleren! Onderhoud is namelijk erg belangrijk!

Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel onderhouden?

Dat is een goede vraag! Dit is namelijk erg afhankelijk van het toestel, maar wij adviseren om 1 keer per jaar uw cv-ketel te laten controleren / schoonmaken. Zo bent u verzekerd van goed onderhoud en een schone ketel. Het kan ook voorkomen dat 1 keer per 1.5 jaar voldoende is, maar dit is afhankelijk van het merk en type toestel.

Controleer mijn ketel

Uw cv-ketel door een erkend bedrijf laten controleren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zij OK-CV erkend en hebben ruime ervaring met verschillende soorten merken en modellen ketels. Via onderstaand formulier kunt u direct een afspraak maken voor het onderhoud aan de cv-ketel. Ook heeft u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij komen dan periodiek uw cv-ketel controleren en nemen zelf contact met u op om een afspraak te plannen. U heeft er verder geen omkijken naar en u weet zeker dat uw cv-ketel door een erkend bedrijf wordt gecontroleerd.

Plan online een afspraak in