Duurzame installaties

Er is een toenemende vraag naar alternatieve energiebronnen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen alle duurzame installaties, van zonnepanelen tot aan een warmtepomp. Hoofdzakelijk hebben wij onze werkzaamheden in de Achterhoek maar steeds vaker zijn wij ook daarbuiten te vinden.

Zonne energie

Met de aanschaf van zonnepanelen kunt u veel geld besparen. Voor zonnepanelen kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen de verkoop, aanleg en montage van zonnepanelen. Dit alles volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. 

 • Zonnepanelen voor het opwekken van stroom
 • Zonneboiler voor het maken van warm water

Warmtepompen

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor verwarming met fossiele brandstoffen. Een warmtepomp is ook uitstekend geschikt voor het koelen van uw woning of bedrijfspand. Daarnaast kunt u uw water opwarmen. De vraag naar warmtepompen blijft stijgen. De afgelopen jaren hebben wij veel warmtepompen geïnstalleerd, zowel voor de zakelijke als particuliere sector.

Zeer interessant is de warmtepomp voor mensen/bedrijven die zelfvoorzienend willen zijn. Daarnaast is het zeer interessant als de energienota verlaagd moet worden, de energielabel van een woning of bedrijfspand verhoogd moet worden of gewoonweg vanwege het milieu.

Hoe werkt een warmtepomp?

Henk Rensing Installatietechniek heeft ruime ervaring met de aanleg van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt met behulp van een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of grondwater. De warmte die de warmtepomp opgehaald heeft wordt met een koudemiddel en de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht. Hierdoor kunnen de ruimtes verwarmd worden, evenals het water. Uw gasrekening zal flink dalen, dit komt omdat u elektriciteit gebruikt in plaats van gas.

Warmtepomp in combinatie met CV-ketel

Warmtepomp + cv-ketel

De voordelen van een warmtepomp

 • Een warmtepomp zorgt voor een hoog rendement
 • Een warmtepomp brengt lagere energiekosten met zich mee
 • Het is goed voor het milieu
 • Er zijn subsidie mogelijkheden
 • Een warmtepomp heeft een zeer lange levensduur
Meer informatie?

Officieel Daikin dealer

Henk Rensing Installatietechniek is officieel Daikin dealer. Dat wil zeggen dat wij de officiële partner zijn van Daikin op het gebied van warmtepompen. Wij staan achter de visie van het bedrijf om de wereld te verduurzamen en daarnaast zijn wij overtuigd van de diverse producten die Daikin levert. Naast de verschillende producten heeft Daikin ook voor elke sector een oplossing. Of het nou de particuliere sector betreft, kantoorgebouwen of retailsector, voor alles heeft men een passende warmtepomp.

Producten van Daikin

Wij bieden de volgende warmtepompen van Daikin aan:

 • Lucht / Lucht warmtepomp
 • Lucht / Water warmtepomp met lage temperatuur (LT)
 • Lucht / Water warmtepomp met hoge temperatuur (HT)
 • Hybride warmtepomp
 • Daikin Altherma HPC (combineert verwarming en koeling in 1)

Het biedt voor elke klimaatbehoefte een passende oplossing. Bent u geïnteresseerd of wilt u de mogelijkheden voor een Daikin warmtepomp bespreken? Wij komen graag bij u op locatie om u van een passend advies te voorzien. Neem gerust contact met ons op. Naast Daikin warmtepompen leveren wij ook warmtepompen van Fujitsu en Stiebel Eltron.

Klimaatbeheersing

Duurzame klimaatbeheersing wordt steeds belangrijker. Dit is natuurlijk goed voor uw portemonnee maar ook voor bijvoorbeeld de uitstraling van uw bedrijf. Lees hier alles over klimaatbeheersing.