Bevroren leidingen

Tijdens vorst kan het voorkomen dat de leidingen bevroren raken. U merkt het vaak aan het feit dat u geen warm water heeft of dat de radiator koud blijft. Het kan zijn dat de leidingen vastgevroren zijn maar ook dat ze kapot gevroren zijn. Wanneer de leidingen kapot gevroren zijn en het gaat vervolgens weer dooien dan kan dit veel waterschade veroorzaken. Henk Rensing Installatietechniek kan uw waterleidingen ontdooien, wij hebben hier speciale apparatuur voor. Zo heeft u op korte termijn weer warm water en zit u er weer lekker warm bij.

Bevroren leidingen voorkomen

Henk Rensing Installatietechniek geeft u graag tips hoe u bevroren leidingen kunt voorkomen. Allereerst is het verstandig om binnenkomende (water)leidingen te isoleren. Het beste kan dit met isolatiemateriaal. Dit kunt u gewoon bij ons kopen. Daarnaast is het erg belangrijk dat u ruimtes met de watermeter en hoofdkraan tochtdicht maakt. Dit kan wederom met isolatiemateriaal. Wanneer het gaat vriezen is het verstandig om de thermostaat niet beneden de 14 graden in te stellen. Daarnaast kunt u het beste alle radiatoren een beetje opendraaien. Leidingen die toch niet vaak gebruikt worden kunt u het beste dichtdraaien, denk bijvoorbeeld aan de buitenkraan die u in de winter niet of nauwelijks gebruikt. Wanneer u een scheur in een van de leidingen hebt gevonden kunt u ons het beste meteen inschakelen. Zo voorkomt u erger.

Leidingen toch bevroren, en nu?

Bij bevroren leidingen kunt u het beste Henk Rensing Installatietechniek inschakelen. Wel kunt u om het zeker te weten nog enkele checks uitvoeren. Allereerst kunt u bij de buren checken of daar nog wel water uit de kraan komt. Indien zij nog wel water hebben dan kunt u er vanuit gaan dat uw waterleiding bevroren is. Als dat het geval is raden wij aan om de hoofdkraan dicht te draaien. Deze bevindt zich meestal in de meterkast of onder een gat/luik bij de voordeur. Nadat u dat heeft gedaan moet u checken of de leidingen bevroren of gescheurd zijn. Leidingen op slecht geïsoleerde plekken zijn vooral kwetsbaar. Wanneer u ergens een scheurtje ziet, neem dan contact met ons op. 

Geen scheurtjes ontdekt, zelf ontdooien

U heeft geen scheurtjes ontdekt in uw leidingen? Dan kunt u proberen om de waterleiding zelf te ontdooien

  • Zet de verwarming in de ruimtes aan
  • Elektrische kachel plaatsen
  • Leidingen omwikkelen met hete doeken
  • Waterleidingen föhnen

Mocht dit allemaal niet werken, neem dan contact met ons op. Wij hebben speciale apparatuur om snel uw leidingen te ontdooien. Wij zullen ervoor zorgen dat u weer water heeft. Mocht het u wel gelukt zijn, open dan voorzichtig de hoofdkraan. Het kan voorkomen dat er scheurtjes in uw leidingen zitten. 

Leidingen bevroren?

Je zou ook interesse kunnen hebben in