U bent op zoek naar een betrouwbare installateur? Kijk dan niet verder en neem contact met ons op. Henk Rensing Installatietechniek is namelijk al meer dan 40 jaar als installateur actief in de Achterhoek en omstreken. Bij ons zijn de lijntjes kort en afspraak is ook echt afspraak. Wij houden dan ook van duidelijkheid.

Wat wij precies doen?

Wat niet eigenlijk? Wij zijn een totaalinstallateur en daarom is voor ons niets te gek. Wij hebben ruime ervaring met de verschillende disciplines in de installatiebranche. Of het nou voor de particuliere of zakelijke sector is, wij snappen de verschillende wensen en belangen, en hebben voor iedereen een oplossing.

Warmtepomp specialist

Het is u zeer waarschijnlijk niet ontgaan dat verduurzaming van woningen en bedrijfspanden een hot item zijn. De overheid streeft er dan ook naar om verschillende maatregelen op het gebied van duurzaamheid door te voeren. De warmtepomp is een mooi voorbeeld van duurzaamheid waar u een steentje aan kan bijdragen. Henk Rensing Installatietechniek heeft de afgelopen jaren ruimschoots ervaring opgebouwd met warmtepompen. Wij hebben verschillende soorten warmtepompen geïnstalleerd van diverse merken. Zo installeren wij warmtepompen van Daikin, Stiebel Eltron en Fujitsu. Wij vinden het mooi om te zien dat in de Achterhoek ook een grote aandacht is voor duurzaamheid en warmtepompen.

Zonnepanelen

Tegenwoordig zijn zonnepanelen niet meer weg te denken van de daken. Zelf uw eigen stroom opwekken is de normaalste zaak. Als zonnepanelen installateur hebben wij dan ook verschillende daken in Aalten, Winterswijk, Lichtenvoorde en andere plaatsen in de Achterhoek voorzien van zonnepanelen. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om het geleverde stroom door de zonnepanelen via een app af te lezen. Zo kunt u realtime en dagelijks zien hoeveel kWh de panelen geleverd hebben. Dit kan onder andere via de SolarEdge app.

CV-ketel installatie en onderhoud

Van een totaalinstallateur mag u uiteraard ook verwachten dat wij ketels installeren en onderhouden. Het onderhoud wordt helaas nog wel eens als minder belangrijk beschouwd. Hier kunt u lezen waarom wij aanraden om regelmatig onderhoud aan uw cv installatie uit te laten voeren. Ook bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te laten sluiten. Zo hoeft u er niet meer naar om te kijken en bent u jaarlijks verzekerd van het beste onderhoud aan uw cv installatie. Wij zijn namelijk OK-CV erkend waardoor uw ketel het beste onderhoud krijgt. 

Als installateur van CV-ketels werken wij met merken waar wij volledig achter staan. Zo zijn wij bijvoorbeeld officieel dealer van Bosch en Nefit ketels. Daarnaast gaan wij uitdagingen ook niet uit de weg. Zo hebben wij onlangs een houtgestookte cv-installatie met drukloze buffertanks geïnstalleerd. Deze installatie is volledig gasloos en verwarmd het huis en voorziet in warm tapwater. 

Alle soorten airco’s / airconditioning 

De zomers worden warmer en dat zien wij ook terug in de aanvragen. De afgelopen zomer hebben wij wederom een recordaantal airco’s geplaatst. Zowel in woningen (particuliere sector) als bij bedrijven (zakelijke sector). Wij merken dat bedrijven en particulieren behoefte hebben aan een aangenaam klimaat. Voor bedrijven om het personeel efficiënter te laten werken of voor het koelen van serverkasten, er zijn genoeg redenen om een airco aan te schaffen. Ook hier bieden wij weer verschillende oplossingen voor. In woningen is de airco op de slaapkamer erg populair. En dat is te begrijpen. Een goede nachtrust is namelijk zeer belangrijk en dat gaat niet onder snikhete omstandigheden. Een airco biedt hier dan ook de oplossing voor. Wij installeren airco’s van diverse merken, denk bijvoorbeeld aan Mitsubishi en Daikin. Naast de installatie en het in bedrijf stellen verzorgen wij ook het onderhoud

Volledige verbouwing of nieuwbouw

Zoals u weet zijn wij al jaren actief in de Achterhoek als totaal installateur. Voor een volledige verbouwing van uw huis of bedrijfspand bent u bij ons aan het juiste adres. De lijntjes zijn kort en tevens werken wij samen met aannemers waardoor het project een goede doorlooptijd kent. Op deze manier kunt u snel genieten van een nieuwe badkamer of keuken. 

Naast verbouwingen realiseren wij ook complete nieuwbouw woningen. In samenwerking met o.a. Bouwbedrijf Heijnen uit Aalten hebben wij bijvoorbeeld een mooi project in Bredevoort lopen bij de voormalige Koppelkerk en zijn wij reeds bezig met het voormalige pand van Honda A. ten Bruin. Daarnaast hebben wij in Aalten op Kobus, in Westendorp, Wichmond en Winterswijk diverse grote nieuwbouwproject gerealiseerd. 

Wij komen graag met u in contact

Geen opdracht is voor ons te gek, bij ons kunt u dan ook terecht voor alle klussen van groot tot klein. Van installatie tot onderhoud en reparatiewerkzaamheden. Wij komen dan ook graag met u in contact