40 jaar Henk Rensing Installatietechniek

BREDEVOORT – Henk Rensing begon op 1 januari 1977 met zijn eigen installatiebedrijf, werkend vanuit de schuur van zijn oudershuis. Het bedrijf is anno 2017 uitgegroeid tot een gerenommeerde partner op het gebied van alle installatietechniek, inclusief moderne technieken als zonne-energiesystemen en klimaattechniek. De continuïteit in de leiding van het bedrijf is verzekerd, met de komst van zoon Joris die per 1 januari in het bedrijf is gestapt.

Door Lydia ter Welle

Henk Rensing vertelt over de start van zijn bedrijf, dat nu zes medewerkers telt: “Ik was een jonge knaap en zocht werk. Toen zei een klant waar ik veel klussen voor deed: “Dan begin je toch voor jezelf!” En zo ging Installatiebedrijf Henk Rensing van start. “In de schuur van mijn ouders. De halve schuur, wel te verstaan, want de andere helft was voor de koeien.”
Zijn vrouw Ria Rensing-Lageschaar, die ook altijd meewerkte in het bedrijf: “Dat was toen zo gemakkelijk nog niet. Om een bedrijf te beginnen moest je allerlei diploma’s hebben. Zoals bijvoorbeeld het Middenstandsdiploma. Daar waren we toen allebei voor aan het leren. Zodat we zo snel mogelijk dat papiertje hadden.” Henk vult aan: “Natuurlijk moest ik ook alle vakdiploma’s halen. Ik ging drie avonden in de week naar school, werkte overdag, moest natuurlijk ook nog leren. Een drukke tijd. Maar het was het waard.”

In 1979 werd het pand aan de Misterstraat in Bredevoort gekocht, waar het bedrijf nu is gevestigd. Daar werden vervolgens het magazijn en de werkplaats gerealiseerd, en later nog een hal bijgebouwd. “Ik weet nog dat ik eerst dacht: ‘wat een ruimte; dat hebben we nooit allemaal nodig’…”, zegt Henk Rensing. “En nu: nu is het soms zoeken naar een plekje om iets goed op te bergen.”

Niet onlogisch, want de werkzaamheden zijn met de tijd uitgebreid. Nu kan men bij Henk Rensing Installatietechniek terecht voor alle mogelijke installatiewerkzaamheden. Van elektra tot loodgieterswerk, van cv tot klimaatbeheersing, van dak- en zinkwerk tot zonne-energie. Van nieuwbouw tot renovatie, van reparatie tot vervanging van installaties. “We kunnen prima ook grotere projecten aan, maar doen ook graag de kleine klus bij particulieren thuis. We streven altijd naar de beste oplossing voor onze klant. Om dat te kunnen doen, moet je bijblijven, op de hoogte blijven van nieuwe dingen, zorgen dat je steeds de nieuwste technieken beheerst. En dat vind ik leuk, dus daarmee ga ik gewoon nog even lekker door!”, zegt Rensing. “Stil zitten en duimen draaien, dat ligt ons niet!”
Het veertigjarig jubileum van het bedrijf werd gevierd met een feestje met personeel en familie.

40 jaar Henk Rensing Installatietechniek